Traficanţi care vindeau liceenilor droguri din Olanda, reținuți la Iași

Polițiștii ieșeni au reținut 19 persoane într-un megadosar de trafic de droguri. Potrivit anchetatorilor, dealerii aduceau prafuri comandate din Olanda, pe care le amestecau şi rezultau substanţe halucinogene extrem de nocive, scrie Ziarul de Iași. 

Drogurile aduse din Olanda erau vândute cu 40 de lei tinerilor, mai scriu jurnaliștii ieșeni.

„Până în prezent, în urma percheziţiilor au fost descoperite importante cantităţi de substanţe psihoactive care ar fi folosite la prepararea substanţelor susceptibile de a avea efecte psihoactive, precum şi produse preparate care ar fi fost pregătite în scopul comercializării către consumatorii de pe raza municipiului Iaşi”, se arată în comunicatul de presă transmis de DIICOT la începutul lunii martie. 

Oamenii care locuiesc pe străzile în care au avut loc descinderi spun că adolescenţii veneau în special după-amiaza la poartă pentru a-şi lua dozele şi de multe ori îi vedeau întinşi pe asfalt, drogaţi sau în sevraj.

Trei dintre dealerii care nu au fost găsiţi acasă în ziua descinderilor, au fost arestaţi de către poliţiştii ieşeni. Procurorii au găsit şi sume de bani importante, care ar proveni din vânzarea drogurilor.