Adrian Mutu: “Sunt mândru de baieții mei”

România U21 a ieșit cu capul sus de la Campionatul European de Tineret după ce a remizat cu Germania.

Adrian Mutu a tras concluziile la conferința de presă de după meci:

“Am avut și noi șanse, dar cred că e un rezultat meritat până la urmă, e corect 0-0. Plecăm cu o experiență frumoasă de aici. Sper că băieții și-au dat seama că nu există echipă mare în fața lor. Nu mi-a fost teamă în repriza a doua, am renunțat la mijlocașii defensivi, i-am introdus pe Ciobanu și Moruțan, plus Tavi Popescu. Cred că am introdus tot ce aveam pe bancă, altceva nu mai aveam”

Selecționerul a lăudat de asemenea mentalitatea și motivația elevilor săi:

“Nu pot să spun că am pierdut calificarea, nu e o înfrângere totală, avem același număr de puncte ca Olanda și Germania. Pe noi nu ne-a învins nimeni. Probabil dacă intrau ocaziile de pe final cu Olanda, vorbeam despre altceva acum. La cald, nu-mi vin concluziile rapid în cap. Dar schimbarea de mentalitate și atitudine au fost extraordinare”

În final, Mutu a spus că este mulțumit de elevii săi și că le-a transmis să țină capul sus:

“Băieților le-aș da nota nouă, nota mea vă las pe voi, jurnaliștii, să mi-o acordați. Sunt subiectiv în privința mea. Dacă voi credeți că puteam să fac mai mult, accept, nu-i niciun fel de problemă. Am vrut să scot maximum de la acest turneu de final și să fiu echilibrat.

Acum, la final, erau toți cu capul în pământ, aveau lacrimi în ochi. Le-am transmis să țină capul sus, sunt mândru de ei!”