Cîţu, despre faptul că Barna nu ar fi fost consultat: „Mă surprinde puţin abordarea”. Ce spune premierul despre demisie

Inquam Photos / George Calin

Premierul Florin Cîţu a declarat, întrebat dacă ia în calcul să demisioneze de la şefia Executivului sau dacă se teme de o moţiune de cenzură care ar putea fi votată în Parlament şi de USR-PLUS, că guvernarea merge mai departe.

„Guvernarea continuă. Acum vin de la şedinţă de Guvern în care am aprobat acte normative foarte importante, la care au participat toţi membrii Cabinetului sau care şi-au trimis secretarii de stat, dacă nu erau în Bucureşti. Deci guvernarea continuă. Facem în continuare lucruri importante pentru români. Astăzi au fost aprobate acte importante pentru toţi românii. Eu zic că avem de guvernat o situaţie dificilă şi o campanie de vaccinare de succes. Locul 4 în Uniunea Europeană, şi nu o spune noi, o spun datele oficiale, trebuie să ne mândrim cu acest lucru. Asta înseamnă că putem să ieşim mai repede din această perioadă şi să ajungem la o perioadă de normalitate. Eu cred că toţi membrii Guvernului susţin campania de vaccinare şi nu cred că există un membru al Guvernului care să spună ceva negativ despre campania de vaccinare pe care cu toţii o aşteptăm să fie de succes”, a declarat Florin Cîţu, chestionat joi dacă ia în calcul să îşi dea demisia sau, în caz contrar, dacă se teme de o moţiune de cenzură care ar putea fi votată şi de USR-PLUS.

Liderul USR, vicepremierul Dan Barna, a declarat miercuri că revocarea lui Vlad Voiculescu a fost o decizie unilaterală şi imatură politic, care ridică semne de întrebare asupra capacităţii premierului de a conduce România într-o perioadă delicată.

Legat de acest subiect, premierul a declarat: „Mă surprinde puţin abordarea. În şedinţa de coaliţie de luni a fost foarte clar, din punctul meu de vedere, s-au discutat atribuţiile constituţionale ale premierului. Aceste atribuţii sunt de a evalua şi de a propune, atunci când decide, revocarea, înlocuirea unui ministru. Nu am făcut decât să îmi exercit atribuţiile constituţionale şi în acea şedinţă toţi preşedinţii de partid au fost de acord că acestea sunt atribuţiile premierului şi nu vor contesta niciodată sau nu vor pune sub semnul întrebării atribuţiile constituţionale ale premierului. Aceasta a fost concluzia de luni, cu aceea am plecat în acea zi.”