Container norvegian returnat de comisarii Gărzii de Mediu. Ce au descoperit în interior

sursa: Pixabay

În ziua de 15 aprilie, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu din cadrul Comisariatului Judeţean Constanţa au efectuat verificări în colaborare cu Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa, la un container încărcat cu părţi auto second-hand din dezmembrări, provenite din Norvegia, informează adevarul.ro.

Verificările s-au efectuat la solicitarea Gărzii de Coastă, la rampa de control din incinta Portului Constanţa Sud Agigea. Containerul a sosit în România, în Portul Constanţa Sud Agigea, în urmă cu patru zile. Comisarii Gărzii de Mediu l-au verificat.

„În documentele prezentate era declarată marfă second-hand, dar la controlul fizic s-a constatat că în interiorul containerului erau piese şi componente auto cu grad de uzură ridicat, precum şi subansambluri auto care nu au fost golite de lichide şi decontaminate, amestecate cu deşeuri metalice, materiale plastice, materiale textile, cauciuc, cioburi de sticlă de la parbrize, deşeuri de echipamente electrice şi electronice, provenite din dezmebrări vehicule scoase din uz”, spun comisarii. Datorită gradului de uzură, componentele auto nu îndeplineau condiţiile de a fi comercializate pe piaţa din România şi s-a dispus returnarea mărfurilor în ţara de expediţie.