Moment emoționant pentru un polițist de frontieră care participa la misiunea FRONTEX

Un polițist de frontieră român aflat în misiune de patrulare în Marea Mediterana a avut parte de momente emoționante după ce, printre migranții înghesuiți pe un pescador, a găsit și o fetiță afgană în vârstă de patru ani, relatează Digi24.

Polițistul respectiv a participat la șapte misiuni internaționale la activ. Zilele trecute a luat parte alături de colegii lui la o acțiune de patrulare în Marea Mediterană, organizată împreună cu autoritățile italiene în cadrul misiunii FRONTEX.

Polițiștii români au ajutat la salvarea a 230 de persoane care se aflau pe un pescador.

Printre cei salvați era și o fetiță de patru ani.

„Tactul și vorbele de încurajare ale lui colegului nostru de la Garda de Coastă au făcut ca fetița să se simtă în ocrotită şi în siguranţă, în pofida mediului străin și a pericolului în care se afla. Uimirea și bucuria fetiţei afgane au fost cu atât mai mari când a primit un pachet plin cu dulciuri.

Pentru mulți dintre noi poate părea un gest obișnuit, dar suntem siguri că peste ani, fetița din mijlocul apelor își va reaminti cu drag de un OM care i-a redat zâmbetul, siguranța și încrederea că lumea poate fi mai bună„, potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook a Poliției de Frontieră.

„Să reușești să aduci un zâmbet pe chipul unui copil este unul dintre cele mai emoționante momente de care poți avea parte în carieră. Inocența lui topește orice urmă de militărie din tine, te face să îți retrăiești propria copilărie și să îți dorești să poți face mai mult pentru copiii aflați în astfel de situații„, a povestit Cosmin, polițist de frontieră.

Polițiștii de frontieră români le-au oferit persoanelor salvate asistență, hrană și apă, iar câteva ore mai târziu, acestea au fost debarcate în siguranță în Portul Roccella Ionica și preluate de autoritățile italiene pentru stabilirea identităţilor acestora şi efectuarea procedurilor specifice (asistență medicală, identificare, înregistrare).