Doar nababii pot parca în Mamaia. Taxa de parcare „se bate cu Monte Carlo”

Parcarea a devenit un lux pentru turiștii din Mamaia. Municipalitatea a introdus taxe pe fiecare loc de parcare din stațiune. Prin lege, hotelierii și proprietarii de pensiuni sunt obligați să asigure parcare pentru turiști, însă cei care nu beneficiază de astfel de facilități vor plati bani grei pentru o zi de parcare, transmite Digi24.

Turiștii care vin în vacanță pe litoral cu autoturismul, în stațiunea Mamaia, vor plăti parcarea, după cum urmează: 2 lei pentru o oră, 6 lei pentru două ore, 10 lei pentru trei ore, apoi câte 4 lei fiecare oră în plus.

Asta înseamnă, că pentru o zi și o noapte, șoferii vor achita 94 de lei, incluzând aici și o jumătate de oră gratuită.

De precizat că plata se face prin SMS, printr-o aplicație, sau cu ajutorul unor tichete de parcare.

Există însă o problemă. Oamenii nu au la dispoziție posibilitatea să achite parcarea pentru o zi sau o săptămână. Ei trebuie să trimită SMS la fiecare oră. În caz contrar, riscă amenzi sau chiar ridicarea autovehiculului.

În Bulgaria, la Nisipurile de Aur șoferii pot plăti parcarea la oră, la cinci ore, sau pe o zi întreagă și vor achita maximum 18 leva pe zi, adică 45 de lei.

Cristian Bărhălescu, vicepreședinte ANAT, regiunea sud-est: „Parcarea în Mamaia este foarte scumpă, nu scumpă. Ajunge un turist să plătească într-o zi, aproape prețul unei camere.

Organizația patronală Mamaia și ANAT au propus la primărie amendamente, astfel încât turiștii să nu achite parcare, sau să achite o taxă la recepție, dar nu s-a găsit înțelegere.

Este posibil ca în următoarele zile să reușim să găsim o variantă, pentru că în zona 0, în centrul orașului Mamaia, tarifele de parcare sunt mai mari decât în centrul Bucureștiului. Se bate undeva cu Monte Carlo sau alte destinații de top din Europa.”