Investigație deschisă e UEFA, după meciul dintre Anglia și Danemarca

Sursa: Pexels
UEFA a deschs o procedură disciplinară faţă de federaţia engelză, după ce un laser pointer a fost îndreptat către portarul Danemarcei, Kasper Schmeichel, în timpul semifinalei Euro-2020 de pe Stadionul Wembley, informează BBC, preluat de News.ro.

Imaginile TV au arătat o lumină verde pe faţa lui Schmeichel chiar înainte ca Harry Kane să execute penaltiul din prelungirile meciului de miercuri.

Schmeichel a respins balonul în faţă la acel penalti, dar mingea a ajuns tot Kane, iar a doua oară jucătorul de la Tottenham a trimis balonul în poartă.

Acest gol, înscris după un penalti controversat, a calificat echipa gazdă în finala competiţiei.

De asemenea, suporterii englezi sunt acuzaţi că au provocat tulburări în timpul imnului naţional al Danemarcei şi că au folosit materiale pirotehnice.

Anglia a învins, miercuri, pe Stadionul Wembley, cu scorul de 2-1 (1-1, 1-1), după prelungiri, reprezentativa Danemarcei şi s-a calificat în premieră în finala unui turneu final al Campionatului European, în care va întâlni Italia.

Au marcat: Kjaer ’39 (a), Kane ‘104 / Damsgaard ’30.

În minutul 102, Sterling a obţinut uşor un penalti, după ce a „plonjat” acuzând o intervenţie asupra sa a lui Maehle. Faultul a fost confirmat de VAR. Kane a executat lovitura de la 11 metri, Schmeichel a respins în faţă şi tot atacantul de la Tottenham a trimis balonul în poartă.

Ultima partidă a competiţiei va avea loc duminică, de la ora 22.00, tot pe Stadionul Wembley.

Val de critici după penaltiul primit de Anglia în meciul cu Danemarca. Mourinho: „Ca om de fotbal, sunt dezamăgit”